Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Sadan vuoden taantuma

Työttömyys kasvaa ja toimeentulon äärirajoilla kamppailevat kansalaiset ovat yhä ahtaammalla. Maan hallitus hakee ratkaisuja työttömyyden hoitoon työttömyysturvan heikennyksistä. Vaikka kuinka heikennetään työttömien toimeentuloa, se ei tuo yhtään työpaikkaa eikä työllistä ketään. Huomaa että ne jotka tänä päivänä päätöksiä maan hallituksessa tekevät, eivät ole päivääkään työttömänä olleet, eikä toimeentulon tukiviidakossa -tai takuueläkkeellä eläneet.

Onko me tehty oikeita asioita? Pelkäänpä ettei aina ole. Jos lopputulemana on ulkomaan kaupan hiipuminen ja työttömyyden räjähtäminen käsiin, on joku mennyt pieleen. Nokia veti maton alta koko Suomelta. Miksi annettiin näin käydä? Olen ollut jo tovin sitä mieltä, että meillä on loppupeleissä johtajuusvaje, jonka seurauksena emme ole aikoinaan muuttuvaan maailmaan reagoineet. Johtamiskulttuuri on jämähtänyt patruuna-ajalle. Syyllistetään kansaa omista mokista. Kuka sitä nyt itseään soimaisi, vaikka näkisikin metsän puilta. Maksamme siitä kovan hinnan. Nyt ovat talouden lähtökuopat maan rajassa. Sieltä on pitkä matka ponnistaa BKT.hen lisäprosentteja. Näitä ajatuksia puoltaa muiden maiden talouskasvun elpyminen Suomea nopeammin. Me junnaamme paikallamme odottaen pelastajaa ja emme edes tiedä mikä se voisi olla.

Olen tavallinen solisaliratti, enkä taloustieteilijä, mutta huomaan pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan pikkuhiljaa murenevan. Meille ollaan sorvaamassa matalapalkkayhteiskuntaa. Sen mukaisesti palkkaa voi maksaa sen mitä haluaa tai olla maksamatta. Samat tahot julistavat sosiaalimenojen kasvua ja peräävät palkan maksuun yhteiskunnan apua. Julkinen terveydenhuolto on pikkuhiljaa rapautumassa, jonka jälkeen yksityiset palvelun tuottajat käärivät voitot entistä suurempina. Ensin aiheutetaan toimintakyvyttömyys ja sen jälkeen pakkoraossa kiskotaan korotettua hintaa, koska palvelut on järjestettävä. Lopputulema on jo näkyvissä. Koko Suomi on kohta myyty. Pedataan kaverikapitalisteille loistavaa tulevaisuutta. Ollaan tilanteessa, jossa kansan toimeentuloa ja terveyspalveluja vaikeutetaan, mutta suurituloisille myönnetään ja turvataan jatkossakin helpotuksia. Heille on ihan sama mitä terveydenhuolto maksaa, yksityisiä palveluja he käyttävät kuitenkin päästen ohi kaikkien jonojen. Tältäkö me halutaan tulevaisuuden näyttävän? Taannuttaisiin 100 vuotta taaksepäin. Näivettäminen ei johda hyvään huomiseen. Sopii miettiä sen olevan eräiden tahojen päämääränkin. Köyhät kyykkyyn jne…

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233