Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

On HIRRRVeen, HIRRRVeen tärkeää äänestää, ja, ja, ja…

Metallin vaalit ovat käsillä, tunnelma tiivistyy. Maalisvaaleissa valittava Metallin liittokokous kokoontuu toukokuun lopulla Tampereella linjaamaan liittomme toiminnan seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Mennyt liittokokouskausi on ollut kiihkeää aikaa. Perinteisesti Metalli on toiminut suunnan näyttäjänä, suurimpana vientiliittona, Suomen työmarkkinapolitiikalle. Koettiinpa viime syksynä, sitten 70 – luvun, neljän päivän lakkokin. Sen lakon seurauksena työehtosopimukseen saatiin ns. perälauta luottamusmiesten tueksi edunvalvontaan. Raamisopimuksen tukema työehtosopimus piti sisällään kovan luokan parannuksia, erityisesti työttömien asioihin. Ay-liikkeen tulee kantaa huolta myös työttömistä jäsenistään. Emmekä voi vähätellä isyysloman jatkumista ja taisipa se 150 euroakin kaikille kelvata. 95% palkansaajista kuuluu saavutetun Raamisopimuksen piiriin ja se on enemmän kuin TUPOssa konsanaan.

Enkä voi olla mainitsematta viime sopimuskierroksella toimihenkilöryhmien kanssa tekemäämme yhteistyötä, sillä siinä on voima joka kantaa kauas kun se oikein suunnataan ja aidosti yhdessä toimitaan. Yhteistyössä on voimaa, siinä itää parhaiten onnistumisen siemen. Toivokaamme, että näin alkanut liittojen välinen yhteistyö johtaa saumattomaan ja aitoon yhteistyöhön kun siihen TEAMiinkaan ei liitytty. Äänestää rätkäytettään Tampereelle sellainen porukka, joka tietää mitä tekee, seisoo sanojensa takana ja kunnioittaa jäsenistön tahtoa. Loppujen lopuksi olemme kaikki samassa veneessä ja huomattavasti hyödyllisempää on jos soudamme kaikki samaan suuntaan vai haittaak se?

Pirkko Valtanen
Metallityöväenliiton - ja SAK:n
valtuuston jäsen

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233