Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Paha yskä ja yhä pahenee

Nyt on yhteiskuntasopimus kovan yskimisen jälkeen jossain vaiheessa. Totuus on, sopimus sisältää merkittäviä heikennyksiä tavalliselle tallaajalle. Toimeentulo tiukkenee. Kukkaro joutanee kärpäslätkäksi. Nähtäväksi jää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos asiat olisivat helppoja, ne olisi tehty jo aikaa sitten.

Mutta, työtunteja pitäisi lisätä vaikka ei kaikille ole töitä. Helpotuksia olisivat saamassa nekin yritykset, jotka jakavat jättiosinkoja. Mihin ne huojennuksia tarvitsevat? Tietysti jakaakseen lisää yhä suurempia osinkoja. Ei aikaisemmatkaan huojennukset ole työllisyyttä parantaneet. Olisiko syytä miettiä lain ja verotuksen kautta kiristyksiä moisille moraalittomalle touhulle? Loppupeleissä kansa maksaa ja herrat nauraa. Olen miettinyt, onko yhteiskuntakoneen yskimisen syy pörssimaailmassa? Yhä useampi yritys on listautunut pörssiin ja sen myötä tulee voittoa tuottaa maksimaalinen määrä. Kaikki tuotto ulosmitataan osinkoina ja investoinnit on nollatasolla. Säästämällä ei tehdä tulosta, eikä kansan kukkarolla käymällä, eikä siirtämällä euroja osingon saajien liiveihin.

Meillä ei ole varaa vallalla olevaan investointivajeeseen. Olen jopa miettinyt, pihdataanko investointeja työelämän heikennysten toivossa. Kun tämä savotta on ohi, rymähtävää investointibuumi päälle ja voidaan sanoa se että oli kiinni työehdoista ja duunarin palkasta koko touhu. Kiinalaiset tulevat tänne ja suunnittelevat laittavansa tehtaan pystyyn. Kukaan ei puhu kannattamattomista investoinneista mitään. Suomalaiset yritykset luikkivat nurkan taakse kurkkimaan miten kiinalaisten käy, ajatellen, oman huonon voinnin kestää, muttei naapurin hyvinvointia. Rohkeus ja isänmaallisuus ovat valahtaneet jonnekin minne ei päivä paista. Suomalaista sisua ilmenee nykyisin ainoastaan kansalaisten selviytymisessä. Joka kuukauden lopussa voimme jakaa toisillemme tosi elämän oskaripystin, taas selvittiin. On äärimmäisen väärin että ihmiset joutuvat valitsemaan lääkkeitten ja vuokran maksun tai ruuan ostamisen välillä. Tämä vielä kostautuu. Sen kenellä on toimeentulo vakaalla ja riittävällä tasolla on helppo sanoa, että jokaisen tulee osallistua talkoisiin. Kunpa se menisikin kantokyvyn mukaan.

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233