Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Kahden mantran kevät

EK, Suomen yrittäjät ymv. palkan maksaja tahot kukin vuorollaan valittavat työmarkkinoiden jäykkyyttä ja mahdottomuutta sopimiseen. Olen kysynyt usealta edellä mainitulta taholta että mikä on se kivi joka kengässä hiertää. Vastausta en ole saanut muuta kuin että yleissitovuudesta pitäisi päästä eroon ja entistä enemmän pitäisi sopia paikallisesti. Miksi ja mistä pitäisi sopia toisin? Mistä pitäisi päästä eroon, hyvistä tavoistako ja toisten kunnioittamisesta? Villinlännen meininkiäkö tänne halutaan? Yrittäjät ovat kautta aikojen himoinneet paikkaa työehtosopimusneuvottelupöydässä ja nyt koko systeemistä ja siellä sovituista asioista pitäisi päästä eroon. Hmm… onkohan tavoitteena elää kuin pellossa? Luullaan että autuus tulee siitä kun saa toimia halunsa mukaan.

Olisi nyt tässä vaiheessa suotavaa lyödä pelimerkit pöytään ja kertoa mikä on hankalaa. Mutta vastausta ei kuulu. Jos minkälaista blondia käy telkkaria myöten valittamassa kun on niiiiin hankalaa ja kankeaa toimintaa. Jopa meneillään oleva lamakin on laitettu ay-liikkeen ja sitä kautta duunarin syyksi. Kun on niin kallista ja jäykkää. Kysynkin, missä työpaikassa työn suorittava porras määrittelee mitä tehdään ja miten? Eiköhän se mene niin että tehdään mitä työsopimuksessa on sovittu tehtäväksi, eli työnantajan määrittelemiä töitä. Olisiko mantran hokijoiden syytä tutustua työsopimuslakiin hieman tarkemmin ja lähes jokaisessa työehtosopimuksessa on yhä enenevässä määrin lause ” ellei paikallisesti toisin sovita”. Ja eihän yksikään työehtosopimus kiellä maksamasta yli siinä määritellyn alarajan. Kertokaapas nyt vihdoin se jäykkyyden syy, niin voimme sitä yhdessä pohtia sitä kokemaanne ongelmaa, mutta reilulla meiningillä, asioiden oikeilla nimillä. Ettei vain olisi niin, ettei ole muuta jäykkää kuin asenteet ja nekin nimenomaan siellä valittajien puolella.

Callupkuningas haluaa 200 000 uutta työpaikkaa, toki varmaan kaikki haluaa ja tavoite on hyvä, mutta ei millä tahansa ehdoilla. Jokainen joka on tai on ollut työelämässä tietää mitä työelämä voi pahimmillaan pitää sisällään. Esimerkkejä elävästä elämästä on maailma täynnä, on nollatuntisopimukset ja muut epämääräiset työaikamuodot, joilla pidetään työntekijä löyhässä liekassa. Toivon hartaasti ettei työmarkkinoiden jäykkyys tarkoita suomeksi sitä että voitaisiin maksaa mitä halutaan tai olla vaikka maksamatta. Tai voitaisiin teettää niin pitkiä työpäiviä ilman mitään korotuksia kun vain on kellossa tunteja. Onko märkä päivä uni se tilanne että työväestö kilpailuttaa päivittäin työnsä kuka halvimmalla tekee. Ei kait sentään haluta mennä kohti huutolaisyhteiskuntaa, koska siihen tällaiset kyseenalaiset unelmat toteutuessaan väistämättä johtavat.

Pirkko Valtanen
Pääluottamusmies
SD kansanedustajaehdokas

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233