Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Kolme pientä kuntaa

Olipa kerran Kaarina, rouva Pudasjärven perukoilta, joka halusi kolme pientä kuntaa saman pöydän ääreen miettimään, josko olisikin yksi kunta kolmen sijaan. Kaikki kolme miettivät kenen kunta on kestävimmällä pohjalla. Tultiin sen tosiasian eteen että yksikään näistä kunnista ei elä tukevalla pohjalla. Tarvitaan vain yksi iso hönkäys ja henkäys, niin kaikki kolme uupuvat velkataakkansa ja vastuidensa alle. Kaarina kysyi:” Olette saaneet jo toisen lottovoiton tälle alueelle, mitä aiotte tehdä, onko teillä halua ja uskallusta tehdä uusi kunta? Tässä teille on tarjottimella 4,5 Meur.n porkkana ”.

Kaarina laati suunnitelman jonka mukaan kaikkien kolmen kunnan perustus tulee jatkossa olemaan kalliolla, jota tuulen tuiverrukset eivät kaada. Vakaus saavutetaan yhteistyöllä ja yhden yhteisen kunnan perustamisella. Joku heitti ilmaan olemmeko pelottomia uudistajia vai menneeseen tukeutuvia tutun ja turvallisen mallin kannattajia. Päivä asiaa tuumattiin, ei löytynyt yhtä viisautta, mutta ei suurta vastustustakaan ilmennyt. Olisiko nyt hedelmällinen aika tehdä jotain suurta ja merkittävää tämän alueen hyväksi. Käytettiin muutama empiväinen puheenvuoro, he eivät ihan tältä istumalta kovin uskoneet asian etenemiseen, mutta oli myös hienoisen myöntyväisiäkin kommentteja. Varovaisuutta oli ilmassa.

Olemmeko valmiita muuttamaan asennettamme kohti laajempaa kuntaa? Tulevaisuutta emme tiedä ja menneeseenkään emme voi tukeutua. Usko, toivo eikä naapurirakkauskaan meitä vastuusta ja päättämisestä vapauta. Nyt jos koskaan kysytään uskallusta, menettävää meillä ei ole, mutta voitettavaa senkin edestä. Liika varovaisuus ei saa olla vakaamman tulevaisuuden tiellä. Jos ei mitään uskalleta, ei uudistutakaan koskaan tapahdu.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja onko uskomme tulevaisuuteen tarpeeksi vahva, muutosta ei tee kukaan muu, meidän on itse se tehtävä. Liian monta junaa on lähimenneisyydessä mennyt seutukunnan ohi, toivottavasti nyt ei ole haluja jäädä asemalle.

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233