Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Kesäiset kiireet

Löysin vintiltä kolme vanhaa tuolia. Päätin maalata ne eri väreillä ja sijoittaa pihalle. Kaikkien miljoonien itikoiden, ampiaisten ja mehiläisten tuskattumana ja kiusaamana sain yhden tuolin maalattua vaalean punaiseksi. Tottelemattomia olivat mokomat ötökät, yritin niitä komentaa omenapuita pölyttämään, mutta ei. Taisi siinä käydä muutama mäkäräinenkin palan puraisemassa. Liekö menneet puun oksalle nauramaan kun onnistuivat haukkaamaan maalaria jalasta. Tuhannenkin syöpäläiset löytävät allekirjoittaneen vaikka toiselta puolen Suomea.

Maalatessani mietin, näillä tuoleilla istuen on vietetty lasten synttäreitä, luettu läksyjä ja leivottu pipareita, muovailuvahataiteilusta puhumattakaan. Tuolit ovat nähneet satoja kiukun puuskia ja murkkuikäisen tunteenpurkauksia. Se oli täyttä elämää. Oli kiire, töihin, kauppaan, kotiin, lasten harrastuksiin ja seuraavana päivänä sama rumba uudestaan. Facebookissa on eläkeläisiä kavereinani ja heistä ei tahdo näkyä muuta kuin perävalot. Heillä kiire on saanut aivan uuden ulottuvuuden. Vähän hirvittää kuinka kiire sitä on itsellä sitten eläkkeellä, kun nykyisinkin tahtoo jalkoihinsa sotkeentua tämän hässäkkänsä kanssa. Mielestäni, vaikka ihmiselo on nykyään kiireellistä, se pitää meidät virkeänä ja elämän syrjässä kiinni. Eipähän tylsyys vaivaa kun on tekemistä.

Mutta nyt on kesä, suvi suloinen, monen mielestä se paras vuoden aika. Unohdetaan kiire ja rauhoitutaan kesän viettoon. Loma, työssäkäyvän märkä päiväuni, siintää viikon päästä. Odotan kesäisiä aamuja, jolloin voin maalaamillani tuoleilla istuen lukea sanomalehtiä ja juoda aamukahvia ulkona. Voin kuunnella linnun laulua ja katsoa miten koivun lehti heilahtaa aamutuulessa. Hyvällä tuurilla voin nähdä siilin lyllertävän pihan poikki. Se on kesä nyt ja tässä.

Siitä toisesta tuolista tuli vaalean sininen. Kolmannesta tulee ehkä keltainen tai vihreä tai sitten hommataan lisää tuoleja, jotta voin maalata molemmat värit tai muutaman värin lisää. Nälkä kasvaa syödessä.

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233