Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Hyvä työpaikka, parempi mieli

Viime viikon torstaina oli hyvä hetki istahtaa miettimään työelämän syvintä olemusta ja sen pahinta syöpäläistä, työpaikkakiusaamista. Raahe -sali oli yli puoleksi täynnä kuulijoita. Hyvä, hyvä! z/p>

Koskettavat tarinat, siitä kuinka julmia ihmiset voivat toisiaan kohtaan olla, olivat tyrmääviä. Tuli tunne että ”Mie romahan” – ihan oikeasti. Onko käytöstavat päässeet unohtumaan vai onko niitä alun alkaen ollut olemassakaan? Huomioon ottamisen jalo taito, mihin se on kadonnut? Näitä asioita opetetaan lapsille, mutta mihin ne työpaikalla unohtuvat. Kavereita kaikkien kanssa ei tarvitse olla, mutta toimeen pitää keskenään tulla, tämä lause tulee lukea jokaisen työpaikan huoneentaulussa.

On ymmärrettävää, että kiusatuksi tulleen on hankala ja vaikea usein puhua asiasta kenellekään. Asia on kipeä ja vaikea pukea sanoiksi. Pelätään ettei olla uskottavia ja tukevat työkaverit siinä tilanteessa ovat harvassa. Ymmärtää henkilön varovaisuuden asiassa, koska nykyään työelämä on mennyt yhä hektisemmäksi ja kiivaammaksi ja myös raadollisemmaksi. Pelko työpaikan menettämisestä on monella ihan liian konkreettista. Kaikilla ei ole norsun paksua nahkaa sielunsa peitteenä.

Vaikeimpia tilanteita on silloin kun kiusaaja onkin esimies. Asiaa on äärimmäisen vaikea todentaa saati sitten saada asiaa eteenpäin. On syytä muistaa se että esimiehelläkin on esimies, jonka velvollisuus on puuttua asioihin, laki velvoittaa niin tekemään. Yksin ei kukaan ilmapiiriä työpaikoilla luo, mutta pomo asettaa rajat miten toimitaan, mitä suvaitaan ja mitä ei. Siitä vastuusta ei pääse mihinkään.

On perusteltua kysyä, opetetaanko meillä johtajille henkilöstöasioita, siis sitä miten toimitaan tiukan paikan tullen? Kaikilla työpaikoilla ei ole erikseen HR - osastoa. Pienillä työpaikoilla on yksi sama johtaja, oli vastuualue mikä hyvänsä. Olen aina ollut sitä mieltä että kaikista ei tule johtajia vaikka kävisivät koulua koko ikänsä ja taas joku toinen on ns. syntynyt johtajan päivänä eli on synnynnäinen johtaja. Johtajakoulutuksemme painottuu ehkä liiaksi tulokseen. Ei oivalleta sitä että hyvän tuloksen saavuttaminen tarvitsee onnistuakseen hyvän ja oikeudenmukaisen henkilöstöjohtamisen.

On hyvä joskus kysyä työkaverilta, alaisilta, esimieheltä jne. ihan vakavissaan: ”Mitä sinulle kuuluu”. Kuunnellaan mitä toiselle kuuluu. Se on sitä välittämistä. Erilaisuus on elämän suola ja suvaitsevaisuus sen peruskivi.

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233