Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Satsaus tulevaisuuteen

Kuntalaiset mittaavat kaupungin viihtyvyyttä mm. arjen palvelujen laadun perusteella. Jokaisessa elämänvaiheessa on omat mittarinsa. Päivähoitopalvelut ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita lapsiperheille. Ollinsaaren päiväkoti puhuttaa tällä hetkellä laajalti vanhempia. Vanhemmat elävät epätietoisuudessa rakennetaanko uusi vai remontoidaanko kerrostaloon hätäapumajoitusta. Päiväkodin sijoittaminen muihin jo olemassa oleviin tiloihin on epäkäytännöllinen ja kuitenkin lyhytaikainen ratkaisu. Mielestäni ainoa oikea ja pitkälle tulevaisuuteen tähtäävä ratkaisu on rakentaa uusi nykyajan vaatimukset täyttävä päiväkoti. On kyse lastemme terveydestä ja hyvästä varhaiskasvatuksesta. Alueella on pysyvä tarve päiväkodille. Ollinsaari on useille lapsiperheille ensimmäinen asuinalue ja palvelun on syytä olla lähellä. Lapsille tulee taata tutut turvalliset hoitajat ja virikkeellinen hoitoympäristö.

Saamani palautteen perusteella henkilökunnalla ja osalla lapsista on ilmennyt oireita sisäilmasta johtuen. Henkilöstöllä ja vanhemmilla on huoli omasta ja lasten terveydestä. Kaikkihan me tiedämme, ettei terveyttä saa takaisin millään rahasummalla, mutta kuka maksaa hoitokulut. On moraalisesti väärin altistaa puolustuskyvyttömiä lapsia sairastumiselle, siitä maksettava lasku on takuulla suurempi kuin uuden päiväkodin rakentaminen. Päiväkodin rakentaminen entisen viereen tai koulun yhteyteen on kaikin puolin paras ratkaisu. Vanhempien kertoman mukaan päiväkodissa on hyvät ja toimivat liikuntatilat. Toiminta pitää mahdollistaa tulevaisuudessakin.

Yleisesti ollaan huolestuneita liikuntaharrastusten vähenemisestä, jo siihenkin perustuen kunnan tulisi mielestäni tehdä liikkumista kannustavia ratkaisuja myös päiväkotitasolla. Puhutaan syrjäytymisen estämisestä ja terveellisistä elämäntavoista jne. Kunta on avainasemassa palvelun tarjoajana, asioihin tulee reagoida ennakkoon. Lapsiin satsaaminen on sijoitus tulevaisuuteen ja satsatut rahat maksavat itsensä takaisin myöhemmässä elämänvaiheessa.. Tällä hetkellä Raahen päivähoito pystyy vastaamaan sille kohdistuvaan tarpeeseen, mutta tulevaisuutta emme tiedä. Merkit näyttävät tarpeen kasvavan, joten tässä yhteydessä on hyvä pohtia myös päiväkodin kokoa.

Pirkko Valtanen SD

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233