Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Taistelu kukkulan herruudesta

Ei liene kenelläkään jäänyt huomaamatta kunnallisvaalien kolkuttelevan ovella. Kolmen suuren ja muutaman pienen tehotiimin voimalla ollaan laittamassa Raahen asiat kuntoon. Totuus on se, että elämme suuren muutosten kynnyksellä. Ei auta mitään jos kuorossa hoilataan, että huonosti menee, mutta menköön.

On syytä miettiä tarvitaanko Raahessa näin mittava hallinto. Kaupunkimme talous on niin huonolla tolalla, että ilman rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja ei käännettä parempaan tule. Yritysmaailmassa hallinnon kustannukset ovat jatkuvasti tarkastelun alla. En näe eroa yritysten ja kuntien hallinnon tarpeessa ja tärkeydessä. Lintukotoja on harvassa. Muutosta ei tapahdu jos aina tehdään niin kuin on ennenkin tehty. Kaupungin toimintojen kehittäminen tulee erityisesti nostaa esille. Eri toimintayksiköiden tulee sovittaa toimintonsa keskenään järkevästi ja kustannustehokkaasti. On perin outoa kun tien kaivaa auki jokainen toimintayksikkö erikseen. Ei voi olla niin epäluuloista työntekoa toisten yksiköiden työntekoa kohtaan ettei luoteta muiden kadun auki repimistaitoihin.

Ostaisi kun olisi mitä ostaisi

En jaksa edelleenkään olla ihmettelemättä Prisman kohtaloa. Ettei siinä vaan ollut määräävänä tekijänä poliittiset voimasuhteet. Nyt ollaan kaupunkiin rakentamassa City-Markettia. Kukaan ei, edes Prisman rakentamisesta valittaneet, ole ehdollistaneet City-Marketin sijaintipaikkaa. Kukaan ei ole kyseenalaistanut hautausmaan viereen rakentamista. Taisi vain sattua sopiva kauppayhtymä rakentamisen kohteeksi. Se taisi silottaa tietä kummasti. Viis veisattiin kaupunkilaisten ostomahdollisuuksista. Ritarien taistelu ” kukkulan herruudesta” jäi meidän raahelaisten maksettavaksi. Maksamme sen kuluina, kun joudumme käymään ostoksilla muualla.

Raahessa käy muualta töissä suuri joukko ihmisiä. Näin ollen he maksavat veronsakin asuinpaikkakunnalle. Miksihän Raahe ei ole niin kiinnostava kaupunki, että tänne voisi muuttaa asumaan? SIKSI KOSKA MEILLÄ OLE TARJOTA TARPEEKSI KAUPAN PALVELUJA. Ei ole houkuttelevaa muuttaa tänne jos joutuu edelleen käymään ostoksilla esimerkiksi Oulussa. Kaupunkiimme tulee luoda yritysystävällinen ilmapiiri.

Työssä on tulevaisuutemme

Kultalahallien tilanne näyttää tällä hetkellä lupaavalta. Kuitenkin liian kauan niitä lämmitettiin ”harakoille”. Epäilijöidenkin tulee muistaa, että kaikki suuret ja pienet työpaikat ovat syntyneet siitä, että joku on joskus uskaltanut tehdä suuren päätöksen. Harva työpaikka on syntynyt varman päälle. Lähes aina niiden syntymisen ehtona on ollut suurten riskien otto. Työntäyteistä tulevaisuutta halleille! ME TARVITSEMME JOKAISEN TYÖPAIKAN RAAHESSA. Työllisyyden kohentuessa saamme niitä paljon peräänkuulutettuja veromarkkoja, joilla kaupungin taloutta paikataan. Tulee muistaa, että suuri osa nuorisosta muuttaa Raahesta pois. Jos heille on tarjota työtä synnyinsijoillaan, niin se hillitsee muuttohalukkuutta. Nuoret luovat taloudellista turvallisuutta tulevaisuuden Raaheen. Tulevaisuuden uhkana koen raahelaisten ikäjakautuman vääristymisen. Eläkeläisten osuus väestöstä kasvaa, koska nuoret ovat muuttaneet muualle. Työllisyyteen satsaaminen on aina satsaamista tulevaisuuteen.

Pirkko Valtanen, pääluottamusmies

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233