Pirkko Valtanen , poliitikko
Etusivu
Olen...
Kirjoitukset
Kuvat
Kalenteri
Lähde mukaan!
Pirkon matkaan 2017

Harkitse ja äänestä

Äänestämään aktivoiminen on saanut jos jonkinlaisia piirteitä tässä menneenä viikonloppuna, mutta kyllä syytä huoleen on. Helmikuussa tehdyn kyselyn mukaan meidän saklaisten äänestysvarmuus on syksyn mittaukseen verrattuna laskenut kahdeksan prosenttiyksikköä. Helmikuussa tehdyn tutkimuksen mukaan 55 prosenttia ilmoitti varmasti äänestävänsä maaliskuun eduskuntavaaleissa kun syksyllä varmasti äänestäviä oli 63 prosenttia. Nyt tarvitaan asevelihenkeä.

Kansanvaltaa arvostavassa demokratiassa on tiettyjen tahojen vastustuksesta huolimatta oikein, että kansalaisjärjestöt ja julkinen valta tekevät työtä aktiivisen äänestämisen puolesta. Kansanvalta kun tuppaa toimimaan sitä paremmin, mitä vilkkaammin ihmiset äänestävät väestöryhmästä riippumatta. Viimeaikojen tapahtumista voi tulkita, että jotkut pelkäävät kansanvaltaa? Miksi? Siksikö, että alhainen äänestysprosentti tukee oikeiston vaalimenestystä? Vastaavasti mitä korkeammaksi äänestysprosentti nousee, sitä enemmän poliittisesti vasemman laidan kulkijat saavat ääniä. Väistämättä tuleekin mieleen eivätkö tietyt tahot haluakaan, että äänestysaktiivisuus - ja erityisesti palkansaajien, työttömien, pätkätyöläisten ja eläkeläisten äänestysaktiivisuus - nousee? Mitäpä sitä kansanvallan toteutumisesta kannettaisiin huolta jos toisessa vaakakupissa on oma suhteellinen kannatus.

Muistakaamme että olemme kaikki samalla viivalla äänioikeuden käytössä, meillä on kaikilla käytössä yksi, ainokainen, ääni. Sen lahjoittaminen on tärkeä asia, sitä pitää käyttää harkiten. On äärimmäisen tärkeää, että vertailemme erilaisia yhteiskunnallisia näkemyksiä keskenään. Uskon vakaasti, että moni käyttääkin äänioikeuttaan. Onhan äänestäminen on ollut oikeutemme jo 100 vuotta. Ja oletettavasti äänestämme kaikki palkansaajaa. Palkkaahan kaikki työssä käyvät saavat, niin johtajat kuin duunaritkin ja kaikki siltä väliltä. Tosin minun ehdokkaani palkka saattaa olla vain noin 20 prosenttia jonkun toisen ehdokkaan palkasta. Kumpihan ehdokas ajaisi eduskunnassa paremmin minulle tärkeitä asioita? Hmm…

Pirkko Valtanen
SAKlainen pääluottamusmies, joka aina muistaa laittaa nimensä alle…

Ps. Olisi aika hassua jos Tasavallan Presidentti Tarja Halonen olisi valtiovieraita vastassa lentokentällä Fiat Puntolla!

Yhteystiedot:

Pirkko Valtanen
p.valtanen.valtanen (at) luukku.com
+358 403053233